Mini MIND donosi Teslinu medalju u Kragujevac

Naši mladi ambasadori kulture u Njujorku

 

Vrtić Mini MIND je uspešno započeo ovu godinu pokazavši svoju izvrsnost. Na međunarodnoj naučnoj Teslinoj  konferenciji posvećenoj popularizaciji znanja i nauke, održanoj u Njujorku 13. januara 2024. godine, Mini MIND je osvojio prvu nagradu. Nagrada nosi naziv Teslina medalja i dodeljena je na prestižnoj dodeli „Tesla Spirit Award 2024“ na kojoj su dodeljene nagrade zaslužnim organizacijama i pojedincima koji su tokom prethodne godine promovisali ime i delo Nikole Tesle i ime Teslinog naroda.

 

Teslina medalja je dodeljena Mini MIND-u u okviru multikulturalnog projekata pod nazivom “Deca kao ambasadori kulture”, u okviru Tesline naučne fondacije, a sa ciljem unapređenja i jačanja tradicije i kulturne razmene među decom u različitim delovima sveta.  Kroz video koji je prikazan u svrhu takmičenja u ovoj kategoriji  prikazano je kako su mališani Mini MIND-a predškolskolske grupe na kreativan način povezali znanja i veštine koje su stekli kroz igru koristeći edukativno-didaktičke materija. Kroz rad je prikazana kreativnost, originalnost, timski duh i demonstrirane socijalne veštine.

 

 

Cilj projekta je predstavljanje znanja koja su deca predškolskog uzrasta, kao mali ambasadori naše zemlje usvojili kroz igru I korišćenje edukativno- didiaktičkih sredstava (Tesla-potraga za pronalascima, Vitamin smart  sport, Kulture sveta).

 

Ovaj projekat kao i tradicionalna 12. Međunarodna konferencija su u  organizaciji Tesline naučne fondacije (TNF) i održana je u hotelu Njujorker na Menhetnu u znak sećanja na  jednog od najvećih umova čovečanstva Nikolu Teslu i to na mestu na kojem je živeo do smrti na 1943. godine.

Celodnevna Konferencija u "Duhu Tesle 2024" odvija se pod pokroviteljstvom Generalnog konzulata Srbije u Njujorku i Ešli Redfern - izvršne direktorke American Paradigm schools koja je i jedan od čelnika Tesla Science Foundation USA.

 

 

Teslina naučna fondacija iz Amerike i Teslina naučna fondacija Srbije okupljaju poštovaoce lika i dela velikog pronalazača Nikole Tesle širom sveta. Organizacijom konferencije u Njujorku, Filadefiji i Beogradu, Teslina fondacija ujedinjuje ljude različitih kultura, iz najrazličitijih sfera umetnosti i nauke, stručnjake iz različitih oblasti, promovišući tako značaj Teslinog pronalazačkog i stvaralačkog genija.

 

 

Aleja Milanović bb

34325 Lužnice

Kragujevac

066/855-99-52

E-mail: mini@mind.rs

Pratite nas na: